25 maart 2011

Pasta met rucolapesto


Ook dit gerecht past erg in de lijn van de pesto’s die hier de laatste tijd worden gemaakt; pittig door knoflook en rucola, zoet door de tomaten en zout van de kaas. Het doet niet veel voor de dagelijkse verplichte groente, maar als doordeweekse hap scoort het wel hoog. Misschien kan er wat gegrilde groente (courgette, aubergine) bij, ook lekker met knoflook en verse basilicum erop.

Pasta met rucola-pesto
Gebaseerd op een recept uit Le Ricette di Giuliana – Fattoria La Vialla
Dit was voor 3 personen + kleine chef

300 gram pasta
75 gr rucola
100 gr gedroogde tomaatjes op olie
1 flinke el pijnboompitten
70 gr pecorino, in stukjes + extra voor over de pasta
1 tl zout
1 teen knoflook in stukjes
1 tl oregano
4 el olijfolie

Doe alle ingrediƫnten, behalve de pasta en de olie in de keukenmachine en draai er een pesto van. Voeg dan de olie toe.
Kook de pasta gaar. Tijdens de laatste 2 minuten de pesto even aanzetten in een koekenpan. Voeg dan 2 opscheplepels kookvocht van de pasta aan de pesto toe en giet de pasta af. Roer de pesto door de pasta en serveer met extra pecorino.

Oordeel van de kleine chef: goedgekeurd. Chef houdt wel van knoflook en kaas. Vooral kaas.

Geen opmerkingen: