Er zijn tegenwoordig ook grote potten pindakaas van maar
liefst 1 kilo verkrijgbaar en ik zou het vroeger niet hebben verwacht, maar dat
staat hier inderdaad op tafel. Ik heb ze zelfs op voorraad! Pindakaas gaat er
hier namelijk in een moordend tempo doorheen. Als broodbeleg welteverstaan,
hoewel de kinderen een soep als deze ook erg graag lusten. Niet de slankste
soep met al die pindakaas, maar wel erg lekker.
Je kunt er flink wat groente in kwijt en daar kan je natuurlijk
mee variëren, hoewel ik zelf niet meer afwijk van de
sperziebonen/prei/aardappel-combi. Maar gebruik toch geen paprika, want dat is
gekookt gewoon niet lekker…
Goed gevulde vegetarische
pindasoep
recept voor 6 personen
1 flinke ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 el sesamolie + 1 el gewone olie (zonnebloem- of
arachideolie bv)
2 mini-blikjes geconcentreerde tomatenpuree (2 x 70 gr)
zo’n 750 gram gemengde groente (wat bij mij goed werkt:
250 gr sperziebonen in ringetjes, 150 gr prei in kwart ringetjes, en 350 gr vaste
aardappel in kleine blokjes)
1 liter groente- of tuinkruidenbouillon
200 gram pindakaas
3 el ketjap manis
sambal oelek naar smaak
eventueel zout
Verhit in een soeppan de olie en fruit hierin de ui. Voeg
in de laatste minuut de knoflook en tomatenpuree toe. Voeg daarna ook de
groente toe en laat het een paar minuten bakken. Tenslotte kan de bouillon
erbij en laat de groente gaar koken.
Als laatste lepel je de pindakaas, ketjap en sambal erdoor
en warm het nog eens door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten