14 april 2011

Clubsandwich met garnalen en avocado


Het Foodblog Event van deze maand wordt georganiseerd door Zilte Zee en zij kiest natuurlijk een zilt thema. Zou ik ook doen als ik haar was. We werden verzocht iets te verzinnen met zeevruchten, waardoor ik direct zin kreeg in iets met garnalen. Ik vind alleen dat je met gewone kleine garnalen niet zoveel moet doen. Heftige curries en pittige sauzen zijn meer iets voor flinke gamba’s, maar zo’n mooi roze garnaaltje voelt zich toch het fijnste in een bedje van mayo en schijfjes ei. En dat laatste heeft de IKEA ook goed begrepen, want zij serveren een boterham die haast beroemd is: de Zweedse Räkmacka. Je ziet hem overal, dat sneetje brood met een bergje roze garnalen op een laagje mayonaise en dille en met een gedraaid citroenschijfje erop. Kijk, zo eet je een broodje garnaal. Maar hij is te makkelijk voor hier. Ik overwoog het hoor, maar het blijft toch gewoon een boterham met garnalen en als zelfs de IKEA het heeft…

Toch is dit precies wat ik wil: romige smaken, een zachte, witte boterham en niets dat zich teveel opdringt. Ik nam dus toch dezelfde ingrediënten en als we het met een paar andere lekkere zaken een clubsandwich noemen, lijkt het al weer heel wat. Toch?

Clubsandwich met garnalen en avocado
4 personen

Voor de garnalenspread:
150 gr garnalen
3 el dille, gesnipperd
1 el bieslook, gesnipperd
1 tl mosterd
sap van 1 kleine citroen
2 hardgekookte eieren, in kleine stukjes gesneden
2 el crème fraiche
3 el mayonaise
zout, (witte) peper

Verder:
handje veldsla
1 avocado
4 el mayonaise
12 witte casino boterhammen
8 satéprikkers

Voor het garnalenmengsel alle ingrediënten door elkaar roeren.
Haal de schil van de avocado, snijd hem door en haal de pit eruit. Snijd hem in plakjes.
Besmeer 4 boterhammen met de mayonaise en beleg deze met de avocado. Leg er een paar blaadjes veldsla op.
Leg hier nu weer een tweede boterham op en schep hierop een flinke lepel van het garnalenmengsel en weer enkele blaadjes sla. Sluit af met de derde boterham op elk stapeltje. Steek in elke boterhamstapel 2 satéprikkers en snijd ze diagonaal doormidden, zodat je de helften bij elkaar worden gehouden door een prikker.

Oordeel van de kleine chef: chef kwakkelt weer eens en heeft in weinig dingen zin. Ik had het ook niet veel kans gegeven eigenlijk.


Geen opmerkingen: