rommelig, maar lekker
Rabarber-aardbeiencrumble
van Yvette van Boven
recept voor 4 personen
350 gr rabarber, in stukjes van ongeveer 1,5 cm
100 ml sinaasappelsap
100 gr suiker
naaldjes van 1 takje rozemarijn, fijngehakt
5 bolletjes gekonfijte gember, gesnipperd
200 gr aardbeien, schoongemaakt
Voor de crumblelaag:
100 gr koude roomboter
100 gr suiker
100 gr bloem
1 tl kaneel
snuf zout
Maak het crumbledeeg door alle ingrediënten te kneden tot
grove kruimels. Zet in de koelkast om nog even op te stijven.
Verwarm de oven voor op 180 graden (170 graden
hetelucht).
Snijd grote aardbeien door, laat kleintjes heel.
Snijd grote aardbeien door, laat kleintjes heel.
Doe de rabarber in een kleine ovenschaal met het sap, suiker,
rozemarijn en gemberstukjes (en eventueel nog een eetlepel van de gembersiroop
uit het potje). Bak de rabarber 25 minuten in de oven. Meng de aardbeien
er dan door. Strooi de deegkruimels erover en bak de crumble in 35 minuten gaar en
goudbruin.
Je kunt de crumble koud of warm eten. Eventueel met crème
fraiche, slagroom of een dunne vanillevla (heel erg Brits!)
3 opmerkingen:
Wat is jouw aangepaste versie dan? Ik dacht dat het het bovenstaande was. Dus inderdaad ook een vloeibaar gerecht....
Kun je jouw aanpassingen erachter zetten?
Het is inderdaad heel nat en het recept hierboven heeft al de gehalveerde hoeveelheid vocht in vergelijking met het origineel! Desnoods dus nog minder gebruiken.
De rabarber kan je beter 5 minuten in een pannetje smoren met wat suiker en daarna afgieten en in de ovenschaal doen met de aardbeien. Daarna met kruimeldeeg de oven in. Op deze manier wordt de taart niet zo nat.
Een reactie posten