Zit ik op mijn eigen blog te zoeken hoe ik de
broccolisoep ook al weer zo lekker maakte, staat het er helemaal niet op! Dat
moet direct worden recht gezet! Beste mensen, zo maak je een troostrijke kom
vol met groente:
Broccolisoep met stilton
recept voor 4 personen
2 el olie
1 ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderij
1 prei, in ringen (schoongemaakt gewicht ongeveer 150
gram)
200 gr geschilde, kruimige aardappels, in blokjes
1 liter groente- of tuinkruidenbouillon
500 gr broccoli, stronk meegerekend!
125 tot 150 gr stilton, of een andere blauwe kaas die je
lekker vind. Van de goedkopere soorten is Danablu ook geschikt
Verhit de olie in een grote kookpan en fruit hierin zachtjes
de uien tot ze zacht zijn.
Schil de stronk van de broccoli en snijd deze in blokjes (die stronk kan je prima eten, maar de schil wil nog wel eens wat hard zijn).
De rest van de broccoli verdeel je in roosjes. Schil de bleekselderij en/of trek
de draden eraf. Anders kom je, zelfs als je straks lang blendert, nog van die bleekselderijdraadjes
tegen.
Als de uien zacht zijn, voeg je alle andere ingrediënten,
behalve de kaas, toe en laat dit rustig gaar koken. Pureer de soep daarna met
een blender of staafmixer en laat de kaas er in stukjes in smelten. Niet meer laten koken. Desnoods
met wat water verdunnen als dat nodig is.