30 april 2016

Broccolisoep met stilton


Zit ik op mijn eigen blog te zoeken hoe ik de broccolisoep ook al weer zo lekker maakte, staat het er helemaal niet op! Dat moet direct worden recht gezet! Beste mensen, zo maak je een troostrijke kom vol met groente:

Broccolisoep met stilton
recept voor 4 personen

2 el olie
1 ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderij
1 prei, in ringen (schoongemaakt gewicht ongeveer 150 gram)
200 gr geschilde, kruimige aardappels, in blokjes
1 liter groente- of tuinkruidenbouillon
500 gr broccoli, stronk meegerekend!
125 tot 150 gr stilton, of een andere blauwe kaas die je lekker vind. Van de goedkopere soorten is Danablu ook geschikt

Verhit de olie in een grote kookpan en fruit hierin zachtjes de uien tot ze zacht zijn.

Schil de stronk van de broccoli en snijd deze in blokjes (die stronk kan je prima eten, maar de schil wil nog wel eens wat hard zijn). De rest van de broccoli verdeel je in roosjes. Schil de bleekselderij en/of trek de draden eraf. Anders kom je, zelfs als je straks lang blendert, nog van die bleekselderijdraadjes tegen.

Als de uien zacht zijn, voeg je alle andere ingrediënten, behalve de kaas, toe en laat dit rustig gaar koken. Pureer de soep daarna met een blender of staafmixer en laat de kaas er in stukjes in smelten. Niet meer laten koken. Desnoods met wat water verdunnen als dat nodig is.



Geen opmerkingen: