30 april 2011

Foodblog Event mei 2011 - Zuivel





Voor het Foodblog Event van mei mag ik het stokje als host overnemen! Leuk!

Er zijn zoveel ingrediënten die ik hier als thema zou willen noemen, maar laat ik toch maar mijn favoriete eten naar voren schuiven. Je kunt me er voor wakker maken, het staat altijd in de koelkast klaar, en als ik ziek ben en niet in de keuken kom, eet ik dit nog wel: zuivel ! Maar voor het event kies ik alleen de melkproducten. Kaas en boter horen er dus niet bij. De groep die overblijft is nog steeds enorm; dat loopt van Biest tot Zure room, het is hangop en kwark, melk en karnemelk, room en yoghurt, en alle soorten die daar weer van zijn afgeleid...

Nederland is natuurlijk een toetjesland bij uitstek, maar er kan wel meer met deze producten. Met kwark maak je poezelzacht deeg, van karnemelk schijn je goede marinades te kunnen maken en yoghurt kom je net zo goed in een hoofdmaaltijd als in een dessert tegen. Van melk maak je pudding, maar ook ricotta of crème fraiche. En wie blogt er eens het ultieme, zelfgemaakte vanillevlarecept? Wat is jouw ultieme vlaflip, kwarkbol, cheesecake, yoghurtdressing, drankje, hartige taartvulling, of…?

Iedereen met een foodblog kan meedoen. Plaats het recept op je blog met een vermelding van het Foodblog Event en een link naar dit bericht, en laat het mij even weten. Dan neem ik jouw recept mee in de round up eind deze maand. Voor de regels en de laatste events, kijk op het
Foodblogevent blog

Gebruik voor het posten van Twitterberichten de hashtag #foodblogevent.

Inzendingen graag binnen voor 31 mei. Je kan een boodschap achterlaten op dit bericht of mailen naar chefmama (at) hotmail (punt) com.

De Foodblog Events door de jaren heen nog even op een rijtje:

2011
April 2011: Zeevruchten bij Zilte Zee
Maart 2011: Lente salades met Elisabeth 
Februari 2011: Koolsoorten bij
Gabriella's creatieve keuken


2010
September 2010: Eten in de kunst bij
Wijnkronieken
Augustus 2010 De
vakantieboodschappen bij Edith’s 
Juli 2010: Zalm bij
Renate en Yannah
Mei 2010 Asperges bij
Sas Kookt!
April 2010: Iets uit Niets bij
Klary Koopmans
Maart 2010: Verjaardagsbuffet bij
Mangerie
Februari 2010: Vegetarisch bij
Excellent-eten
Januari 2010: Streekgerechten bij
Silkes Kookhoekje

 2009
December 2009: Lepel is voor soep bij
Lekker Hapje
November 2009: Wrap - up bij
Juuth
October 2009:It ain't over `till it's over bij Sabina
September 2009: Het Inmaakmania bij Maaike
Augustus 2009: vakantie
Juli 2009: Recepten voor een krappe beurs bij Marjoke
Mei 2009 BBQ met de Ruijsbroekjes
April 2009:
Koninginnedag met Maaike van Kessel
2008
september 2008: Kruiden, weer bij Bianca

8 opmerkingen:

Ellen zei

I am in!

Monique zei

Hoi, bedankt voor de uitnodiging, maar mijn hoofd staat absoluut niet naar kook-uitdagingen, alhoewel ik het nu wel begin te missen!
Leuk blog heb je, ik ga je via feeds volgen.
Groeten,
Monique

elisabeth zei

En hier is mijn bijdrage!!

http://gewichtsconsulente.punt.nl/?id=596311&r=1&tbl_archief=&

Fijn weekend,
Elisabeth

Gerry/Gewoon Lekker Gewoon zei

Hier mijn 1e bijdrage ever:

http://gewoonlekkergewoon.blogspot.com/2011/05/eerlijk-duurt-toch-het-langst.html

Gr. Gerry

maantje zei

Hier mijn bijdrag:
http://fullmaan.punt.nl/

Het is er eentje uit de oude doos, maar wel erg zuivel!!

gr MaaNtje

Yvon zei

Op de valreep dit zuivelstukje: http://tasteofmatisse.web-log.nl/taste_of_matisse/2011/05/foodblog-event-zuivel.html#tp

Ellen zei

Nog net op het nippertje (in NYC is het ook zes uur vroeger :-)): heerlijke Buttermilk biscuits vanuit Het Roze Huis http://www.hetrozehuis.nl/index.php/buttermilk-biscuits/
Succes!!

gehaktballen maken zei

wat een heerlijk artikel!