Geen
zin om te koken… Eens kijken wat er nog te vinden is in huis… O ja, mijn
schoonvader had een tijdje geleden een bak erwtensoep voor in de vriezer
afgeleverd en er lag ook nog een pak tortilla’s. Beetje fusion cooking dan
maar. En Meneer en ik hebben gesmuld! Quesadillas zijn eerlijk gezegd lekkerder
dan een gewone tosti en je kan er qua vulling echt alle kanten mee uit. Ook gewoon
met een restje geraspte kaas en wat verse basilicum eet je je vingers erbij op.
Quesadillas uit de
voorraadkast
recept
voor 5 tortilla’s
5
tortilla’s
beetje
olijfolie
voor
de vulling:
2
gegrilde paprika’s uit een pot, in kleine stukjes
4
gedroogde tomaten op olie, in reepjes
1
teen knoflook, gesnipperd
handvol
zwarte olijven, in plakjes
200
gr geraspte kaas (bv Goudse belegen)
eventueel
wat fijngehakte peterselie of basilicum
Meng
alle ingrediënten voor de vulling in een kom. Verhit een koekenpan en doe er
een drupje olie in. Het kan zonder, maar de tortilla’s worden er zo lekker van…
Een klein beetje is genoeg.
Zorg
voor redelijk laag tot middelhoog vuur. Leg een tortilla in de pan en leg een
flinke opscheplepel van de vulling op de helft van de tortilla en verdeel het
over die helft. Als de tortilla bruin en knapperig begint te worden (en dat
gaat erg snel), klap je de tortilla dubbel. Druk de vulling nog even aan met
een spatel, zodat het zich mooi verdeeld. Als de kaas is gesmolten is de
quesadilla klaar. Snijd hem alleen nog even in punten.
En
dat gaat dus wonderlijk goed samen met erwtensoep…!
Oordeel
van het smaakpanel: ze vinden de quesadillas niet lekker (te zuur, denk ik), maar
dat geeft niet, want dan hebben wij er meer van. J De erwtensoep wordt wel
hoog gewaardeerd en de dames hebben direct opa gebeld om te vragen naar grotere
porties de volgende keer.
1 opmerking:
Lekker. Makkelijk, gezond en lekker. Meer heb ik ook niet nodig. Staat op mijn lijst.
Een reactie posten