Laatst
vroeg iemand me over dit soort salades: “eten jouw kinderen dat nou echt?” Er lag iets
verontrustends in zijn stem. Alsof hij het vermoeden kreeg dat het allemaal aan
hem lag: zie je wel, andere kinderen eten het wel, alleen die van mij niet! Ik
doe iets fout!
Maar
nee hoor, ik kan jullie met de hand op mijn hart verzekeren dat ze niet eens
omkijken naar dit soort creaties. Nee, dit is voor Meneer en mij. Want heel af
en toe ben ik toch bereid om dubbel te koken.
Ik
at hier de Sticky Tomato & Chili chutney van de Marks&Spencer bij, wat
fantastisch was. De chutney is vooral zoet (en daardoor inderdaad ‘sticky’) als
een hartige jam, maar door de azijn krijg je bij elke hap een mond vol smaak.
Ik weet niet of de M&S in Amsterdam deze chutneys ook verkoopt (want ik kom
meer in Engeland dan in Amsterdam, besef ik mij nu), maar ik heb hem laatst nagemaakt en heb er vorige week over geblogd.
Salade van parelcouscous
recept
voor 4 personen
ongeveer
250 gr gare linzen (uit blik of gemaakt van ongeveer 125 gr droge linzen)
200
gr parelcouscous
een
stuk courgette (ongeveer 150 gr) in zeer kleine blokjes
1
rode paprika in zeer kleine blokjes
5
gedroogde tomaten op olie
een
hand peterselie, gehakt
200
gr zachte geitenkaas
Dressing:
sap
van een halve citroen
1
hand basilicumblaadjes
1
el honing
1
el witte of rode wijnazijn
4
el olijfolie
zout
en peper
Kook
de couscous gaar in lichtgezouten water, volgens de bereidingswijze van de
verpakking. Spoel het daarna direct af met koud water om het te koelen. Laat het
goed uitlekken en meng het met de andere ingrediënten, behalve de geitenkaas.
Voor
de dressing alle ingrediënten overdoen in een blender en pureren tot een gladde
saus. Giet dit bij de couscous en brokkel de geitenkaas eroverheen. Naar smaak
kan het sap van de andere helft van de citroen er ook bij worden gegoten. Koel
de salade goed voor het serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten