Dat geweldige hamburgerbroodje van gisteren, dat verdient natuurlijk iets fatsoenlijk erop, en niet zo'n vette hamburger van de AH, die wegdrijft in de pan, en liever ook niet een dot frietsaus. Nee, geef dat broodje nou eens iets moois. Zelfgemaakte mayonaise is een idee, en iets met piccalilly staat ook nog op mijn lijstje, maar vandaag heb ik iets anders. Niets voor de kinderen, maar wel voor u. En wel een serieuze saus zoals mango chutney. En dan doen we daar morgen nog meer lekkers bij. Kom dan vooral weer even terug, maar voor nu is dit deel 2 van het drieluik Hamburgers:
Mango Chutney
bron: Frugal Feeding
voor
1 pot van 500 ml
500
gr schoongemaakte rijpe (maar niet overrijpe) mango (=1 zeer grote mango of
twee kleinere)
zout
½
stevige appel, in blokjes
een
stukje verse gember van ongeveer 3 cm, heel fijn gehakt
1
teen knoflook, heel fijn gesnipperd
150
ml lichtgekleurde azijn (witte wijnazijn of appelciderazijn bv)
130 gr suiker
een
half kaneelstokje
½
tl kurkuma
½
tl chilivlokken
Enkele
uren tot een nacht van tevoren: Snijd de mango in vrij kleine blokjes en
bestrooi ze met een eetlepel zout. Zet dit afgedekt weg. Het zout trekt vocht
uit de mangoblokjes en maakt ze zachter.
Spoel
na enkele uren het zout van de mango. Doe alle ingrediënten, behalve de mango, over in een pan
en breng het aan de kook. Voeg de mangostukjes toe en laat het verder rustig zonder
deksel pruttelen gedurende 30 tot 40 minuten of totdat het ingedikt is tot een saus
en de mango zacht is. Breng het op smaak met zout.
Giet
de chutney in een pot of gesteriliseerde inmaakpot wanneer het bewaard moet
blijven en laat het verder afkoelen.
1 opmerking:
Ja, lekker, mangochutney!! Die ga ik zeker eens maken. Dat wil zeggen: als het me lukt om de mango uit het zicht van de oudste te houden, want anders haalt ie de chutney niet, vrees ik.
Lia
Een reactie posten