Kijk, limoncello dressing… Now we’re talking! Je proeft nog net de drank, citroenig, zoet en met het kruidige van de rozemarijn erbij. Serieus een goede reden om een fles limoncello in de kast te hebben staan.
AH had voor de Pasen geitenkaasjes in een doosje die in de
oven moeten en die zie je op de foto. Maar je kunt natuurlijk ook gewone verse
geitenkaas gebruiken. Daarop deed ik, heel klassiek, een kneepje honing. Hiervoor
had ik ook nog wat goede producten klaar staan, want van Melvita ontving ik de
laatste tijd enkele knijpflessen. Melvita heeft een mooi assortiment met
honing, variërend van milde klaverhoning tot een zeer rijke tijmhoning. Vooral
Meneer en de kinderen zijn er grootverbruikers van. Met name de kruidige tijmhoning
leent zich erg goed voor culinaire toepassingen.
Verder gebruikte ik pistacheolie, wat ook waanzinnig goed
is voor salades. Vooral meenemen als je dat ooit ergens tegenkomt. Maar een
gewone milde olijfolie kan natuurlijk ook prima.
Salade met
geitenkaas en limoncello-dressing
recept voor 2 personen
bron: blog Taste with the eyes
voor de dressing:
3 el milde olie
2 el limoncello
de naaldjes van 4 cm verse rozemarijn, heel fijn gehakt
zout en peper
1 klein teentje knoflook, heel fijn gehakt
Voor de salade:
125 gr geitenkaas
1 el honing
75 gr gemengde sla
handje amandelen
hand rode druiven, gehalveerd
Rooster de amandelen in een hete, droge pan tot ze iets
kleur krijgen. Geitenkaas kan je even met de honing erop grillen, maar je kunt
het ook gewoon koud serveren. Verder is het een kwestie van husselen en de
dressing erdoor mengen en geitenkaas erop leggen.
2 opmerkingen:
En de kinderen slapen als roosjes? Of hebben jullie deze fijne salade voor jezelf gehouden?
Lia
Het is een idee... Maar nee, het recept is voor 2 personen :P
Een reactie posten