12 februari 2011

Pasta met walnotenpesto en knolselderij

Ik zit weer in een knolselderijperiode en pesto’s zijn ook altijd welkom. Bovendien schijnen de knollen nu niet meer vers van het land verkrijgbaar te zijn en loopt het seizoen ten einde, dus nog even snel een recept.


Pasta met walnotenpesto en knolselderij
2 personen

2 ons pasta
1 knolselderij
Olie of boter om in te bakken
1 teen knoflook
30 gr platte peterselie (2 bakjes of 1 plantje)
70 gr walnoten
Een flinke scheut olijfolie, eventueel gedeeltelijk walnotenolie
70 ml slagroom

Maak de knolselderij schoon en snijd hem in kleine blokjes van een ½ cm. Bak de blokjes zachtjes in olie of boter in een grote koekenpan totdat ze gaar zijn.
Pureer de peterselie met de noten en knoflook in de keukenmachine of blender. Giet er olie bij totdat het een smeuïg geheel is.
Kook de pasta beetgaar en meng met de pesto en slagroom. Serveer met de knolselderij en eventueel Parmezaanse kaas.

Kleine Chef at vandaag bij opa en oma, maar ik denk dat hij dit ook wel had gegeten.

Geen opmerkingen: