Bami goreng. Eigenlijk heel erg simpel en ideaal als
restverwerking, maar het recept hieronder werkt in ieder geval heel erg goed.
Er moet natuurlijk wel wat bij, en voordat u gaat klagen: op de foto is
inderdaad alleen de bami vegetarisch: ik maakte er ook rempahballetjes bij
(gehaktballetjes met kokos – die blog ik nog wel eens) en die kroepoek is
natuurlijk ook niet vegetarisch. Nou vooruit, ik blogde laatst over vegetarische
sperziebonen met tempeh – je eet er je vingers bij op. Maar dan moet je er wel
de trassi uitlaten… tja, zucht… de Indonesische keuken kan een valkuil zijn voor
de ware vegetariër.
Vegetarische bami
goreng
recept voor 4 personen (met bijgerechten)
300 gr mie
olie om in te bakken
1 ui, in halve ringen
1 teen knoflook, gesnipperd
1 rode chili of sambal oelek naar smaak
1 kleine prei, in halve ringetjes
1 flinke wortel of een klein winterworteltje, in
blokjes/reepjes
400 gr spitskool of Chinese kool, in reepjes
4 el ketjap manis
een royale eetlepel pindakaas
Fruit het volgende samen in een pan tot het gaar is: ui, knoflook,
chili of sambal oelek, prei en wortel.
Bak de kool in een andere pan gaar in een beetje olie.
Voeg desnoods een beetje water toe wanneer dit te droog wordt. Kook de mie
ondertussen ook gaar.
Voeg het uimengsel samen met de gekookte mie en de ketjap
manis. Laat dit al omscheppend een paar minuten bakken. Voeg daarna de kool toe
en warm het door. Schep er tenslotte de pindakaas door.
Serveren met bijvoorbeeld gebakken ei, gefruite uitjes, kroepoek of emping, satésaus en andere bijgerechten naar keuze…
Geen opmerkingen:
Een reactie posten