Bij het ontbreken van een statief en normale camera, wilde ik vorige week in een vakantiepark in
Drenthe mijn tortilla even in het gras fotograferen, maar dat was nog een hele opgave met een loslopende hond in de buurt. Dit is dus Jack. Hij lust van alles, ook tortilla’s met feta, groene chilipeper en koriander. Of technisch gezien is het misschien toch een quesadilla? Het is hoe dan ook een erg prettig hapje voor bij een salade, bij de barbecue of zelfs als informeel zomers hapje bij een glas bier.
Tortilla met feta
en koriander
recept voor 2 dubbele tortilla’s
4 grote tortilla’s
150 gr goede feta
sap van een kleine citroen
eventueel likje sambal naar smaak (hoeft niet)
1 teen knoflook uit de pers
1 el olijfolie
1 groene chilipeper (of jalapeño), in dunne plakjes
handje verse koriander, gehakt
Prak de feta fijn met het citroensap, sambal, knoflook en
olie tot een smeerbaar mengsel.
Verdeel dit mengsel over twee tortilla’s. Strooi daar wat
groene peper en koriander over en dek het af met de andere tortilla’s.
Verhit een koekenpan en leg een gevulde tortilla in de
droge pan. Laat het bakken tot de tortilla aan de onderkant knapperig en bruin
wordt. Draai hem dan om en laat de andere kant ook bruin bakken. Bak de andere
tortilla daarna natuurlijk ook.
Snijd de tortilla’s in punten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten