Ik heb deze Indonesische balletjes een aantal keer
uitgeprobeerd, maar vind ze uiteindelijk het
lekkerste zonder de scherpte van sambal of rode peper.
Daarmee zijn ze misschien niet authentiek, maar toch snacken ze erg lekker weg bij
de nasi of bami.
Indonesische rempah balletjes
150 gr geraspte, gedroogde kokos
500 gr rundergehakt
1 ei (L)
olie om te bakken
voor de specerijenmix:
1 kleine ui
2 tenen
knoflook
2 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
2 tl
zout
Stamp de ingrediënten voor de specerijenmix samen in een
vijzel, eventueel met een scheutje water erbij. Fijnmalen in een keukenmachine
kan ook.
Meng dan alle andere ingredienten erbij, samen met een flinke
scheut water (anders wordt het met al die kokos erg droog) en vorm er kleine
balletjes van. Bak ze bruin in olie. Je kunt er eventueel aan het einde nog wat
ketjap bij doen om ze even in rond te wentelen in de pan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten