15 augustus 2015

Indonesische rempah balletjes (gehaktballetjes met kokos)


Ik heb deze Indonesische balletjes een aantal keer uitgeprobeerd, maar vind ze uiteindelijk het lekkerste zonder de scherpte van sambal of rode peper. Daarmee zijn ze misschien niet authentiek, maar toch snacken ze erg lekker weg bij de nasi of bami.

Indonesische rempah balletjes

150 gr geraspte, gedroogde kokos
500 gr rundergehakt
1 ei (L)
olie om te bakken

voor de specerijenmix:
1 kleine ui
2 tenen knoflook
2 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
2 tl zout

Stamp de ingrediënten voor de specerijenmix samen in een vijzel, eventueel met een scheutje water erbij. Fijnmalen in een keukenmachine kan ook.
Meng dan alle andere ingredienten erbij, samen met een flinke scheut water (anders wordt het met al die kokos erg droog) en vorm er kleine balletjes van. Bak ze bruin in olie. Je kunt er eventueel aan het einde nog wat ketjap bij doen om ze even in rond te wentelen in de pan.


Geen opmerkingen: