De stukjes hazelnoot lagen na het eten als stille getuigen op de rand van de borden van de kinderen. Ach ja, natuurlijk. Wat had ik dan gedacht? Eén van hen had ook de basilicum vakkundig gescheiden van de rest. Maar de rest aten ze gewoon op. Dat dan weer wel. Het was eigenlijk ook gewoon een prima, licht pastagerecht. De koude salade/saus/salsa/soort van pesto (tja… wat is dit??) serveer je er als hoopje bovenop, alhoewel het is aanbevolen om het bij kinderen dus zo snel mogelijk door de pasta te roeren, onder het motto ‘wat niet weet, wat niet deert’.
De pasta is de nieuwe Grand'Italia Formati Regionali en
dan wel de pastasoort orecchiette (‘oortjes’). Dan weet u dat ook weer. Die
oortjes waren erg fijn. Natuurlijk zijn ze door een machine gewalst, maar je
zou zweren dat ze door een Italiaanse oma met de hand waren gemaakt. Ze waren ook mooi dik
en fluffy. Als je eens iets extra’s
wilt doen, zijn ze erg geschikt. Wel iets duurder met zijn 1,99 euro voor 400
gram.
Voor de saus kan je gewone gezeefde tomaten gebruiken,
maar Grand Italia stuurde mij ook de nieuwe Salsa Rustica op; een saus van 100%
tomaat, niet helemaal glad gepureerd als passata, maar nog wat 'korrelig'. Echt stukjes zaten er namelijk ook niet in. Ook de saus
beviel prima (1,19 euro voor een pot van 350 gram).
Pasta met een salsa
van erwten, citroen, basilicum en hazelnoot
recept voor 3 a 4 personen
vegetarisch, veganistisch
Voor de doperwten:
50 gr hazelnoten
300 gr doperwten (diepvries, geen blik/pot!)
50 gr gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesneden
fijngeraspte schil van een kleine citroen
handvol vers basilicum, gehakt
zout en peper naar smaak
scheutje oljfolie
Voor de tomatensaus:
scheutje oljfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
1 mini-blikje geconcentreerde tomatenpuree (70 gr)
400 ml gezeefde tomaten of een basis tomatensaus (ik
gebruikte een pot Grand Italia Salsa Rustica van 350 gr)
½ blokje groentebouillon
1 tl oregano
Verder nodig:
300 – 400 gr pasta
Breng een pan met water aan de kook en laat de doperwten 2
– 3 minuten koken. Spoel ze daarna af met koud water en laat ze goed uitlekken. Doe
ze in een kom.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze iets
kleuren en hak ze met een groot mes fijn. Doe ze bij de erwten, samen met de gedroogde
tomaten, fijn geraspte citroenschil, basilicum, zout en peper. Giet er een
scheutje olijfolie bij en zet het apart.
Fruit de ui in een scheutje olie in een hapjespan of koekenpan.
Doe de knoflook er in de laatste minuut bij. Voeg de tomatenpuree toe en laat
het nog eens een minuut bakken. Voeg tenslotte de tomatensaus, bouillon en oregano toe. Breng
eventueel op smaak met zout.
Kook de pasta gaar en meng deze met de tomatensaus. Serveer
de pasta met de erwten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten