Bijna hetzelfde recept
als de vorige pizza, zag ik zelf tot mijn verbazing. Ik vergeet blijkbaar ook
weer wat ik zoal blog. Maar het laat zich raden waar mijn smaakvoorkeuren
liggen…
Enfin, bij deze dus
weer een pizza met oranje paprika. De pesto is dit keer zelfgemaakt en wordt
lekker dik gehouden. Het gaat pas na het bakken, in kleine hoopjes op de pizza.
Pizza met oranje paprika en zelfgemaakte pesto
Ik laat de
hoeveelheden in het midden, want het ligt er maar aan hoe jij je pizza’s
maakt. Zo maak ik mijn eigen bodems en maak pizza’s zo groot als mijn grote
bakplaat, maar je kunt ook kant-en-klare bodems kopen. Ik besmeer mijn deeg dun met tomato fritto (Heinz). Daarop gaan wat ringen
oranje paprika, welke ik even wat zachter heb gebakken in een scheutje olie (niet bruin,
gewoon wat zachter). En daarop gaat kaas naar keuze. Dat kan geraspte
mozzarella zijn, maar ook een belegen Goudse. En dat bak je dus bruin.
Tenslotte lepel je
er na het bakken wat dikke pesto op:
Pesto
recept voor ongeveer 150 ml pesto – goed voor zo’n 4 normale pizza’s
1 plantje basilicum
van de supermarkt, of twee handen vol met blad
40 gr amandelen of
pijnboompitten (ach, andere noten kunnen ook heus wel)
70 gr parmezaan, geraspt
1 kleine teen
knoflook
snuf zout
olijfolie
Pureer dit (zonder
olie) in een kleine keukenmachine of blender fijn. Verdun het mengsel met olie
tot een dikke pesto die in hoopjes op de pizza zal blijven liggen en niet zal
uitlopen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten