Als je nu denkt aan de klassieke Griekse salade, maar dan met pasta erdoor: nee, dat is het niet. Deze is beter. De geroosterde zoete aardappelblokjes en venkelzaadjes geven een heel nieuwe betekenis aan de Griekse salade. Iets dat veel warmer en geuriger is. Ik kon het niet laten om de gevulde eitjes erbij te doen. De kinderen hebben ze laatst ontdekt en zijn er volledig mee gevuld verguld…
De eitjes maak ik met mijn eigen recept.
Griekse pastasalade met gevulde eitjes
Gebaseerd op een recept van Great British Chefs
Nodig voor de salade:
300 gr aubergine, in dobbelsteentjes
300 gr zoete aardappel, in dobbelsteentjes
100 gr lekkere zwarte olijven, eventueel gehalveerd
1 rode ui, in smalle, halve ringen
3 of 4 tomaten, in stukken (niet te klein)
1/2 komkommer, in hapgrote stukjes
2 tl oregano
sap van een 1/2 citroen
4 el olijfolie
zout
Voor de feta:
200 gr (vegetarische) feta, in blokjes
1 tl komijnzaadjes (niet gemalen)
1 tl venkelzaadjes
2 el olijfolie
Verder nodig:
300 gr pasta naar keuze
Zet eerst de feta klaar: rooster de venkel- en komijnzaadjes in een droge pan tot ze geuren en meng ze dan in een diep bord met de olie. Schep de fetastukjes daarin om en laat dit een paar uur in de koelkast marineren.
Verhit de oven op 200 graden (of 180 graden hetelucht)
Schep de aardappel en aubergineblokjes op een bakplaat, welke is bekleed met bakpapier, en besprenkel met wat olijfolie. Rooster het in de oven gedurende 35 minuten en laat het dan afkoelen.
Kook de pasta gaar en laat het onder koud water weer afkoelen. Laat het goed uitlekken.
Voor de salade kan je nu alles samenvoegen en schep er ook de feta en pasta door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten