Och, ‘pesto’ – de puritein valt hier waarschijnlijk over,
want de betekenis van pesto wordt wel heel losjes gebruikt. Maar goed, er
zitten pijnboompitten in, er zit kaas in, zelfs een knoflookje en iets groens.
Daar houdt de vergelijking dan ook wel op. Maar het was serieus erg lekker! En
supersnel, voor wie dat belangrijk vindt: je maalt de pesto in een
keukenmachine (dat kan terwijl de pasta gaarkookt) en je bent klaar zodra je
dit mengt met de pasta.
Ik gebruikte diepvriesspinazie, maar je kunt uitwijken
naar dezelfde hoeveelheid verse spinazie. Die blancheer je een minuut (even
heel kort koken dus), waarna je het uitknijpt en fijnmaalt.
Pasta met een pesto van spinazie
en ricotta en met gebakken tomaatjes
recept voor 2 grote en 2 a 3 kleine mensen
350 gr pasta
500 gr kerstomaten
scheutje olie om te bakken
nodig voor de pastasaus:
250 gr diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
1 gehakte teen knoflook
40 gr pijnboompitten
75 gr (vegetarische) harde kaas, zoals Parmezaan + extra voor
op tafel
250 gr ricotta
zout en peper naar smaak
1 el Italiaanse kruiden
Pureer de uitgelekte/uitgeknepen spinazie, pijnboompitten, knoflook,
kaas en ricotta in een keukenmachine (zou een staafmixer ook werken? Wie zal het
zeggen; ik heb het niet geprobeerd) tot een redelijk glad mengsel. Breng op
smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden.
Kook de pasta gaar. Bak de tomaten in een minuut of zes in wat olie in een koekenpan of tot ze open breken. Giet de pasta daarna af en meng de pesto
erdoor. Even kort doorwarmen en serveren met de tomaten en extra kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten