29 december 2013

Minst populaire recepten van 2013

Als afsluiter van het jaar ziet u hier morgen de best bekeken recepten van 2013, maar eerlijk is eerlijk, er waren ook armoedzaaiers bij op dit blog, de recepten waarvan de kijkcijfers ronduit bedroevend waren, het afvoerputje, de risees onder de blogposts ... In een enkel geval hadden jullie gelijk, maar er zaten toch ook echt wel een paar leuke bij. Hadden jullie gelijk of niet?

Statistieken zijn erg mooi (o ja, het is mijn werk ook nog) en de kerststatistieken leverden een plaatje op waar elke marketeer van gaat watertanden, maar de onderkant van de cijfers is ook mooi en leerzaam. Waarom werkten sommige recepten nou niet? Was het de (slechte) foto of het verkeerde moment, of gewoon niet het type gerecht waar jullie op zaten te wachten? Vaak weet ik het ook niet, hoor. Omgekeerd is het vaak ook een verrassing wat jullie nou wel waarderen. Eerst Koken kookt in ieder geval stug door in 2014.

Top 10 slechtst bekeken recepten van 2013:




Het minst populaire recept van 2013! Slechte foto ook, ja, precies wat u zegt. Tja, voor op de barbecue is het toch echt geen verkeerd spiesje. Niet wereldschokkend, maar wel weer eens wat anders, of was dat nou juist het probleem? Willen jullie stiekem niet ‘anders’ als het om spiesjes gaat?



Want deze is dus ook ‘anders’ dan normaal, maar hiermee lopen jullie dus een heerlijk recept mis! Dit is typisch zo’n gerecht om ’s winters lekker mee warm te worden. Na het schaatsen, zalig met zo’n kom romige rijst pasta, op de bank. Je wordt er helemaal warm van.



Een fröbelwerkje voor de zondagmiddag. Ik word blij van dit soort broodjes. Goed van smaak en nog  gezond ook. Een snack voor bij de soep, waar je je niet schuldig over hoeft te voelen. Maar eerlijk gezegd voelde ik voor het plaatsen al aan dat deze het niet goed zou gaan doen. Te veel werk? Niet van het ‘down to earth’ type recepten welke u normaal van mij gewend bent? Ik weet het niet precies.



Jongens, hiermee laten jullie echt iets goeds lopen! Jullie halen er je neus voor op, maar deze saus is a) gezond b) mild van smaak (of zelfs zoet) voor kinderen en c) sneller dan snel. Doe er plakjes rookworst bij die niet geweld, maar gebakken zijn, en je hebt een prima maaltijd die de kinderen bij ons moeiteloos naar binnen lepelden. Deze blijft bij mij op de groene lijst.



Deze leek te simpel, maar heeft door de bliktomaten en gedroogde tomaten toch een aparte smaak en is zeker de moeite waard. Okee, van die ricotta moet je houden, want de structuur is vrij zacht. Ze vonden het hier aan tafel inderdaad niet binnen te houden. Slechts uw verslaggeefster kaande de restanten van de kinderen op bij een bak groene sla.



Krab en mais: niets mis mee. Chipotle erbij: geen goed idee. De peper duwde alle andere smaken uit de salade er met flinke ellebogen uit, waarna je al water drinkend alleen maar heet, heet, heet proeft. Op papier lijkt het wel wat, maar de uitvoering was minder geslaagd.



Dit was een probeerseltje. Ik wilde eens zien hoe het gesteld was met de basiskennis van het stamppot maken. Maar ik ben verheugd te zien dat jullie amper geïnteresseerd zijn.



Chutney, dat is ketchup voor volwassenen. Deze zoete ‘ketchup’ past overal bij (nee, ik bedoel echt óveral bij), maar het is niet perse erg gezond voor je. Het origineel van Marks & Spencer wist er zelfs nog meer suiker in te laten verschuilen. Maar we zijn hier in Nederland niet zo van de chutneys, he?



Zucht. Het recept klopte, maar de foto was wat ongelukkig. Ik had de pepernoten uiteindelijk voor de foto gemaakt met donkerbruine basterdsuiker. Maar op Facebook vroeg iemand waarom ik tegenwoordig ook hondenbrokken maakte, en Meneer dacht dat er gehaktballetjes op het aanrecht stonden. Misschien, heel misschien maak ik ze volgend jaar nog eens in de juiste kleur, want verder is er niets mis mee. Ach, weet je, volgend jaar doe ik ook eens kruidnootjes. Die schijnen toch simpeler te zijn.



Wat de boer niet kent…? In Zweden lopen ze hier mee weg hoor. Sterker nog, hele generaties zijn er mee groot gebracht. Je koopt het daar zelfs als kant en klare mix in de vriezer. Ideaal om restjes vlees mee weg te werken, maar ja, wie heeft er anno 2013 nog restjes vlees? We hebben tenslotte allemaal een afgemeten stukje gepaneerde gehaktschijf op ons bord. Nu moet je er speciaal vlees voor gaan kopen en gaat het hele principe van crisiskoken en restverwerking mank. Jammer hoor. Want ook dit is gewoon comfort food en dat heb ik toevallig hoog in het vaandel. Probeer het toch eens? Lekker met een gebakken of gepocheerd eitje…

Morgen de beste recepten van 2013!






9 opmerkingen:

Anoniem zei

Hé, die pepernoten waren wat mij betreft echt een succes hoor! Oké, ik had ze iets te lang in de oven laten staan, zodat we op de eerste paar onze kiezen bijna kapot beten, maar toen ze weer wat zachter geworden waren hebben we ze met smaak opgepeuzeld.
En de pytt zou ik ook zo hebben gemaakt, ware het niet dat er hier geen vlees op tafel komt. Ik maak 'm sinds jaar en dag met aardappel, biet en ui (en soms tofublokjes). Ook erg lekker.
Ben benieuwd naar de succesrecepten!

Lia

Eerst Koken zei

Ha Lia, je steekt me een hart onder de riem! :) dank je wel!

Lot zei

De rookworst met doperwtenpuree lijk mij erg lekker, zoetig en zoutig.

Anoniem zei

Volg je blog bijna dagelijks en zowel Pasta Rosso als Pyttipanna zijn geweldig!
Herma

Eerst Koken zei

@Herma Bedankt! Leuk om te horen.

Anoniem zei

De pasta met doperwtensaus is bij ons een grote favoriet! Bedankt daarvoor!
Marike

Eerst Koken zei

Jaaa, zie je wel...! Bedankt Marike!

MultiVroon zei

Heb je ook een analyse losgelaten op tijdstip van plaatsen? En zou dat geen invloed hebben op de bezoekersaantallen? Of lengte van de titel? Zoekwoorden?

Eerst Koken zei

Ha Multivroon, daar vraag je wat! Ja, alles wat je noemt heeft invloed. Het tijdstip van het plaatsen nog niet eens zoveel, maar wel wanneer je het op Twitter of Facebook zet. De lengte van de titel maakt zeker uit; te kort ("tofu") is niet goed, maar te lang ook niet ("verrukkelijke tofureepjes met een hoisin-zwarte bonensaus en snippertjes verse koriander"). Ik meen te hebben gelezen dat 17 karakters precies goed is. En dan moet je ook nog rekening houden met zoekwoorden inderdaad. Waar zoeken mensen op? Staat dat dan wel in de url? En dan is er nog de foto,die het allerbelangrijkste is. Mensen zijn visueel ingesteld en klikken acuut weg als de foto bagger is. Verder zijn jullie gek op kleurige foto's. Rood erin werkt altijd goed.
Je ziet het; het blijft een hele kunst. Gelukkig ben ik mij er wel van bewust, maar laat ik me er niet helemaal door leiden. Ik wil gewoon lekker schrijven en koken, en wie het leuk vindt, komt langs, en anders niet. Geeft niets. :)