Na
de ongepelde garnalen, bleef er nog een bak gepelde garnalen over in de
Foodybox. Ik mijmerde even over een knapperig stokbroodje beladen met garnaal
en mayonaise, maar het werd toch een voorgerecht met avocado. Die zalvige avocado met een hint van pittigheid,
en de milde, zoete grijze garnaaltjes van eigen bodem. Smul-len. Echt waar.
Hollandse garnalen
met avocadocrème
recept
voor vier personen
1
grote avocado (200 gr schoongemaakt)
100
gr Griekse yoghurt + een beetje extra
een
klein beetje tabasco, sriracha, sambal oelek, of iets anders uit de tak ‘hete
chilisauzen’
zout
naar smaak
250
gr gepelde Hollandse garnalen
eventueel
wat peterselie of dille
Maak
de avocado schoon en prak hem fijn met de yoghurt. Breng het op smaak met zout en een
likje sambal, of een scheutje, tabasco, of sriracha –enfin, iets dat het wat
pit meegeeft.
Verdeel
de avocadocrème over 4 glazen en schep er daarna de garnalen op. Leg er nog een
dotje yoghurt op en eventueel een blaadje dille of peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten