Zoooo…. Welkom in 2015. Dat het maar een fraai jaar mag
worden enzo.
Zullen we als eerste blog maar weer eens even iets
normaals doen? Een winters stamppotje bijvoorbeeld. Maar dan dus niet gewoon
gestampte aardappels met bloemkool. Welnee, deze stamppot wordt opgevrolijkt
met bouillon, een gestoofd preitje, tijm, knoflook en kaas. Dat ziet er al
meteen een stuk minder Spartaans uit.
Bloemkoolstamp met prei, knoflook en parmezaan
Recept voor 4 personen
1 prei, in ringen
600 gr bloemkool, in roosjes
300 ml melk
1 blokje tuinkruiden- of kippenbouillon
900 gr (iets) kruimige aardappels
beetje (gedroogde) tijm
2 tenen knoflook
roomboter
75 gr geraspte parmezaan
Fruit de preiringen enkele minuten in een klontje boter,
in een flinke kookpan. Voeg daarna de bloemkool toe, samen met de melk en het bouillonblokje,
en kook het gaar. Niet afgieten!
Kook de aardappels in een andere pan gaar in gezouten
water. Giet de aardappels af en stamp daarna de bloemkool, inclusief de melk,
fijn met de aardappels. Voeg een beetje tijm toe, 2 tenen knoflook uit de pers
en nog een klontje roomboter. Voeg tenslotte de kaas toe.
O ja, misschien nog een gehaktballetje erbij?
2 opmerkingen:
Dit was een heerlijke stamppot!
Fijne feestdagen en zie er naar uit in het nieuwe jaar weer van je blog te kunnen genieten.
Anna
Dank je Anna!
Een reactie posten