En
deze had u nog van mij te goed na het recept voor Indonesische sperziebonen met tempeh
uit
het vorige blog.
Indonesische kip in ketjapsaus
recept
als bijgerecht voor 4 personen
gebaseerd
op een recept uit het magazine Foodies van november 2011
100
gr roomboter
1
stengel sereh, in 3 stukken
1
kleine ui, gesnipperd
1
teen knoflook, fijn gesnipperd
1
cm gember, fijngehakt
3
stuks djeroek poeroetblad (citroenblad)
1
el suiker
200
ml ketjap manis van een fatsoenlijk merk (bv
A-brand Ketjap Kentel (ABC) of Ketjap Medja Kaki Tiga
zwarte
peper naar smaak
1
el maizena (iets meer dan een afgestreken eetlepel)
800
gr kipfilet in blokjes (maar varkenshaas, gehaktballetjes of lamskoteletjes
kunnen ook)
garneren
met verse rode peper en gefruite uitjes
Smelt
de boter in een pan en fruit daarin de sereh, ui, knoflook, gember, djeroek
poeroetblaadjes en de suiker. Laat dit enkele minuten bakken. Blus het daarna
af met de ketjap en 100 ml water. Voeg zwarte peper naar smaak toe (zout vond
ik niet nodig). Breng het aan de kook en laat het tien minuten pruttelen.
Meng
de maizena met 200 ml water. Voeg dit toe aan de saus en laat het dikker
worden. Nb. de saus is vrij dun. Als je een dikkere saus wilt hebben, dan voeg je wat minder water toe.
Bak
ondertussen het vlees bruin en gaar. Voeg het toe aan de saus. Garneer het aan
tafel met rode peper en gefruite uitjes.
Eet
de kip met rijst, de sperziebonen met tempeh, en kroepoek
4 opmerkingen:
Bij ons zijn ze ook dol op kip met ketjap. Ik doe er zelf ook nog wel eens blackbean-garlic saus, vijfkruidenpoeder of hoisinsaus bij. (kun je de suiker wel skippen) En een beetje sambal.
Klinkt goed Gerry!
Klinkt goed Gerry!
Dubbel goed.....
Een reactie posten