Soep wordt hier steeds meer een soepel middel om groente
in de kinderen te gieten. Meestal wordt het zonder morren opgegeten en het is
nog gemakkelijk in de bereiding ook. Juist op dagen dat we weinig tijd hebben
zorg ik dat er eerder op de dag een soep wordt gemaakt. In de spits hoeft het
dan alleen nog te worden opgewarmd.
Onze laatste hype als begeleider bij soep is de
appelpannenkoek uit de oven: dik, luchtig en nog een tikje vochtig als een goed
gebakken omeletje. We krijgen er maar geen genoeg van. Het commentaar van de
drie kinderen was dan ook gericht op zowel de soep als de pannenkoek:
1. Kunnen
we deze soep vaker eten?
2. Kan
je van de pannenkoek de volgende keer twee schalen maken?
Twee keer ‘ja’ zou ik zeggen.
Wortelsoep met
kokosmelk en warme specerijen
recept voor 4 personen
scheutje olie om te bakken
1 flinke ui, gesnipperd
750 gr geschilde wortels (dus zo’n kilo ongeschild), in
stukken
250 gr geschilde, iets kruimige aardappels, in blokjes
1 afgestreken el komijnpoeder
1/2 tl kardemom
1 tl kurkuma
750 ml groentebouillon (van 1 blokje)
500 ml kokosmelk (favoriet blijven de 250 ml-pakjes van
GoTan)
zout, peper, suiker naar smaak (1 el is voldoende voor de
hele pan), chilipoeder of cayennepeper naar smaak
Fruit de ui op laag vuur, in een scheut olie, totdat het
kleur krijgt. Voeg de wortel- en aardappelstukjes toe en laat het een paar
minuten meebakken. Voeg daarna de komijn, kardemom, kurkuma, bouillon en kokosmelk toe. Laat de groente
in zo’n 20-25 minuten gaar koken. Pureer de soep met een blender of staafmixer. Met
een blender is het wel makkelijker om een fluweelzachte soep te maken!
Breng de soep op smaak met zout, peper, suiker en chilipoeder of cayennepeper.
De appelpannenkoek is er erg lekker bij.
Breng de soep op smaak met zout, peper, suiker en chilipoeder of cayennepeper.
De appelpannenkoek is er erg lekker bij.
6 opmerkingen:
Zo, bezig :) Echt een eetlepel komijn? Wanneer voeg je de kruiden toe?
Ach jee, doe de komijn maar met de wortels erin. Afgestreken eetlepel poeder kan het hebben hoor. Ik zal het er zo bij zetten!
en bedankt voor de opmerking! :)
:) Misschien lag het aan de komijn, ik had niet genoeg, maar mijn thuisfront vond de soep niet zo, helaas.
Persoonlijk vind ik t ook wennen, zo'n soep met pannenkoek ;) Wel allebei op zich erg lekker, maar samen wat te machtig ook. Die pannenkoek zal hier zeker nog eens als toetje worden gemaakt, met vanillevla ofzo...
En de soep misschien ook wel, maar dan met een grote salade of kaasjes en brood bijvoorbeeld. Ook zeker inspirerend om nog eens een andere wortelsoep te maken! Dat had ik gek genoeg nog nooit gemaakt (we zijn best soep-eters hier nl.) Dus zeker bedankt voor de recepten!
Ja, de soep moet zeker goed op smaak worden gebracht, want anders blijft het erg saai. Maar leuk om te horen dat je hem geprobeerd hebt!
Een reactie posten