de laatste hand wordt er aan gelegd...
In een bak invriezen kan ook hoor (met aardbeiensaus erdoor?!), maar in
bevroren toestand is het net even te hard om direct te scheppen, dus dan moet
je het kort buiten de vriezer laten staan. Maar verder is het echt verrukkelijk ijs. Qua
structuur en smaak is het net een gekocht ijsje: luchtig, vol, zoet. Oh ja, en
ook niet slank, net als het gekochte ijs. Maar ik gebruikte kleine ijsvormpjes,
zodat de schade te overzien is. Ik overwoog nog toevoegingen… gekonfijte
gember? Pruimenjam? Je kunt je zelfgemaakte Magnums maken door de bevroren
ijsjes in chocolade te dopen en weer in de vriezer te leggen…
Snel roomijs op een stokje
recept voor bijna 2 liter ijs – ik vulde er 20
ijsvormpjes mee
600 ml slagroom
1 blikje gezoete, gecondenseerde melk (397 ml)
scheutje vanille-extract, of iets anders zoals een paar
druppels vanille-essence of een zakje vanillesuiker
Doe de slagroom en gecondenseerde melk samen in een kom en mix het stijf. Voeg een vanillesmaak naar keuze toe. Schep de slagroom in
vormpjes. Het handigste is om de massa in een grote spuitzak (of stevige
diepvrieszak, waar je een puntje van afknipt) te doen en het zo in ijsvormpjes
te spuiten. Laat het in minimaal 5 a 6 uur in de vriezer hard worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten