Nog meer koekjes…
Ook hier zijn we wel eens het spoor bijster. Dan weten we even niet wat we vanavond nou weer moeten gaan eten. Maar als we dan teruggrijpen op deze maiskoekjes komt het allemaal weer goed. In de winter eet je ze warm en in de zomer zijn ze koud net zo lekker. De volgende dag als lunch trouwens ook, mocht er wat overblijven. En bij de barbecue passen ze ook uitstekend.
Voor erbij maken we graag wat sla met reepjes gerookte kip, walnoten en een olie/azijn-dressing met honing of gembersiroop (deze zomer hadden we een paar weken lang een koolsla-tic) en kleine chef eet alleen de koekjes, maar daar zit gelukkig genoeg in aan groente.
Maiskoekjes
Beslag:
250 gr bloem
2 eieren
Zout
Zoveel water als nodig is om een beslag te kloppen
1 bundeltje lente-uitjes (een stuk of 4), in zeer fijne ringetjes. Het donkergroene stuk niet gebruiken.
2 potten mais (netto 240 gr per pot), uitgelekt
1 zoete puntpaprika, in zeer fijne reepjes
1 stuk goede feta, in kleine stukjes
Olie om in te bakken
Maak een beslag van de genoemde ingrediënten. Voeg daar de lente-ui, mais, paprika en feta aan toe. Het geeft een flink gevuld beslag.
Bak een aantal koekjes tegelijkertijd in de olie aan beide zijden bruin.
Ze zijn eventueel goed te bewaren in de koelkast om daarna weer op te warmen in een niet te hete oven.
Oordeel van de kleine chef: Zalig!!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten