Nog een recept van sterrenrestaurant Ubuntu, waarvan ik laatst
al een recept voor hun paradepaardje van bloemkool met vadouvan deelde. Voor deze
snack schud je amandelen om met suiker, zout en een beetje fijngewreven lavendelbloemetjes.
Maar er zit slechts een klein verschil tussen de verrassende, nieuwe smaak van zoutige
lavendel, en de linnenkast van je grootmoeder. Doseren is dus van groot belang.
Nu had ik zelf toevallig deze zomer lavendel geplukt en
gedroogd, maar ik meen dat je de bloemtjes ook gedroogd kan kopen bij winkels als
Dille&Kamille, De Tuinen, etc
Ubuntu’s amandelen met lavendel
200 gr amandelen
1 tl gedroogde lavendel, heel fijn gevijzeld
1 krappe el olijfolie
1 el suiker
zout
Verwarm de oven voor op 150 graden (130 graden hetelucht)
en spreid de noten uit over een bakplaat. Rooster ze 10-15 minuten. Schep de
olie, lavendel, suiker en zout om in een schaal en doe de warme amandelen
hierbij. Goed omscheppen om de amandelen te bedekken met de olie.
2 opmerkingen:
Lijkt me heerlijk bijvoorbeeld bij Couscous
Oh, dat vind ik een goed idee inderdaad! Ik maakte ze als snack, maar je kunt ze natuurlijk ook bij een salade of warme maaltijd serveren. Dank je!
Een reactie posten