De bastognetruffels van een tijdje geleden waren makkelijk
te maken, maar deze tiramisutruffels zijn ook een klusje van niets. Ze zouden
het goed doen bij de koffie met Sinterklaas of de kerstdagen. Samen met die
bastognetruffels op een schaal? Toe, maak de visite eens blij…
Witte chocolade tiramisutruffels
recept voor 30-40 stuks (afhankelijk van hoe groot je ze
maakt)
300 gr witte chocolade
100 gr mascarpone (op kamertemperatuur)
1 el amaretto (of een andere zoete likeur)
1 tl oploskoffie
30 gr melkchocolade
1 tl cacaopoeder
Smelt de witte chocolade au-bain-marie (=doe een laagje
water in een kookpan. Zet daar een kom of andere pan in zonder dat deze het
water raakt en breng het water bijna aan de kook. Laat de chocolade zo
smelten). Zet de chocolade daarna apart om iets af te koelen.
Roer de likeur, koffiepoeder en mascarpone samen tot een
glad mengsel. Wanneer de chocolade lauw is, kan je de mascarpone toevoegen.
Roer het tot een glad mengsel. Laat het nu enkele uren in de koelkast
opstijven.
Rasp de melkchocolade met een grove rasp en meng de
cacaopoeder erdoorheen.
Neem nu steeds een lepeltje mascarpone, rol dit tot een
balletje en rol het daarna door de chocoladerasp. Koele handen zijn daarbij
handig en snel werken ook. Wanneer de mascarpone te warm wordt, wordt het
lastiger om te rollen. Zet het desnoods weer even terug in de koelkast.
1 opmerking:
Dat klinkt lekker truffels! Wat een leuk idee.
Een reactie posten